Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

Nederland

Actueel Nieuws

Geschokt door moord op Pater Jacques Hamel in een kerk.

Persbericht

Alle leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap over de gehele wereld zijn geschokt en ontdaan door de moord op Pater Jacques Hamel in een kerk in Frankrijk.  

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap beschouwt dit een schandelijke en kwaadaardige aanslag die nooit en op geen enkele wijze en onder geen enkele omstandigheid kan worden gerechtvaardigd.   

De leer van de Heilige Koran en de Stichter van de Islam, de Heilige Profeet Mohammed (vrede zij met hem) is een leer van vrede, tolerantie en liefde voor de mensheid. De Koran zegt dat het doden van slechts een onschuldige persoon gelijkstaat aan het doden van de gehele mensheid (Koran 5:33).  

Gedurende zijn gehele leven veroordeelde de Heilige Profeet Mohammed (vrede zij met hem) alle vormen van oorlogvoering, geweld en onrechtvaardigheid. Hij gebood zijn volgelingen strikt dat zelfs in een toestand van defensieve oorlogvoering het Moslims niet was toegestaan een religieus leider of een plaats van aanbidding aan te vallen noch onschuldige mensen als ouderen, vrouwen en kinderen als doelwit te gebruiken.   

Vandaag voert geen natie en geen groep oorlog tegen de Islam. Moslims hier in het Westen leven vrij en kunnen hun godsdienst beoefenen, en Moslims moeten dus dankbaar zijn voor deze vrijheden. De haat die door terroristen en extremisten aan de dag wordt gelegd, is dus volkomen onbegrijpelijk. Zulke terroristen en extremisten verdedigen de Islam niet, maar dienen er alleen toe de naam en de leerstellingen van de Islam te belasteren en in diskrediet te brengen.   

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap betuigt haar medeleven aan de familie van Pater Jacques Hamel en alle betrokkenen. Verder betonen wij onze gevoelens van medeleven aan Paus Franciscus, de Rooms-Katholieke Kerk en het Franse volk. Wij delen in hun verdriet en in hun diepe verontwaardiging.   

Wij bidden voor de vrede in de wereld en voor een eind aan alle vormen van terrorisme, extremisme en haat.  

----------------   Einde bericht  ---------------- 

Uw contactpersoon voor de media is:  

Safeer Siddiqui, imam 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
06-84969400